Access42 – Email Risk Assessment

26 juni 2024

Phishing, CEO fraude en impersonation attacks via e-mail blijven de meest gebruikte aanvalstechnieken. En ze worden steeds geavanceerder. Naast het bewustzijn verhogen van uw medewerkers helpt een volwassen en solide emailsecurityoplossing met het verlagen van het risico van een succesvolle aanval. 

Waarom is evaluatie van de weerbaarheid van de e-mailomgeving nodig?

Het is essentieel om de weerbaarheid van uw e-mailomgeving te evalueren omdat e-mail een veelgebruikt communicatiemiddel is en vaak wordt misbruikt door cybercriminelen. Door de weerbaarheid te controleren, kunt u onder andere beveiligingslekken identificeren. U kunt kwetsbaarheden in de e-mailinfrastructuur opsporen en proactief aanpakken. Misconfiguraties zijn vaak de oorzaak van cyberaanvallen of het mogelijk verliezen van gevoeligde data. Kortom, het evalueren van de weerbaarheid helpt u om uw e-mailomgeving beter te beschermen tegen aanvallen en datalekken.

Hoe cyberweerbaar is uw huidige e-mailomgeving?

Ongetwijfeld weet u hoeveel spam-berichten zijn geblokkeerd of hoeveel malware het filter heeft tegengehouden. Weet u ook wat de omgeving niet heeft tegengehouden? Gespecialiseerde emailsecurity partner Mimecast heeft hier recent onderzoek naar gedaan, gepubliceerd in haar “2024 state of e-mail” rapport

Wilt u zelf eens onafhankelijk -door een expert- laten checken hoe weerbaar uw omgeving is? Toets deze dan met het Email Risk Assessment van Access42. 

Wat biedt het Email Risk Assessment van Access42?

Het Email Risk Assessment van Access42 is een uitgebreide dienst die ontworpen is om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw e-mailomgeving te toetsen. Onze specialisten analyseren uw huidige e-mailinfrastructuur, beleid en gebruikersgedrag om potentiële risico’s en kwetsbaarheden te identificeren. Met het assessment toetsen we de cyberweerbaarheid van uw e-mailomgeving en doen we aanbevelingen om uw e-mailcommunicatie te versterken en te beschermen tegen cyberdreigingen. 

Voordelen van het Email Risk Assessment

Met het assessment van Access42 zorgen we voor een verhoogde veiligheid en het minimaliseren van de kans op een succesvolle cyberaanval via e-mail. Bijkomend voordeel is het voorkomen van mogelijke financiële verliezen door gegevensinbreuken of reputatieschade ten gevolge van misconfiguraties of het afwijken van best practices.
Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe het Access42 Email Risk Assessment uw organisatie kan helpen bij het verhogen van de weerbaarheid van dee-mailomgeving.

A young professional man working remotely from beach highlighting the freedom and flexibility of modern work arrangements.