Laatste Tweets

Dreiging van Bitcoin splitsing lijkt afgenomen te zijn

Access42 > Access42 Nieuws  > Dreiging van Bitcoin splitsing lijkt afgenomen te zijn

Dreiging van Bitcoin splitsing lijkt afgenomen te zijn

De angst van velen dat een meerderheid van stemmen op het Bitcoin platform mogelijk zal resulteren in een waardeverlies van hun Bitcoin portemonnee lijkt inmiddels gedaald te zijn. De dreiging van de Bitcoin splitsing lijkt voor nu even afgenomen te zijn.

 

Flinke daling en stijging

Vorige week stortte de prijs van Bitcoin in van ongeveer $2.400 dollar naar $1.800, een daling dus van 25%. Inmiddels staat de koers op $2.676 dollar nadat hij enkelen uren geleden nog op een koers van $2.800 dollar stond. Een koersstijging van meer dan 40% in vergelijking tot vorige week.

Schaalvergroting gaat er komen

Al enige tijd heerst er een onrust binnen de Bitcoin community over de vrees dat de Bitcoin munt in tweeën wordt gesplitst. De vrees gaat over de verschillende methodes om schaalvergroting te krijgen binnen het Bitcoin platform. De grote belangstelling voor Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat het verhandelen van de virtuele valuta steeds lastiger wordt. Dit probleem zal, als er niets gebeurd, alleen maar groter worden. Er moet dus een technische oplossing komen. De gemiddelde tijd om een Bitcoin transactie uit te voeren kan nu al oplopen tot 2 uur.

Dreigingen 

Op 1 augustus zal duidelijk worden of er een methode voor schaalvergroting zal worden doorgevoerd. Tot die datum is de dreiging even geweerd en dan is het afwachten tot er opnieuw meningsverschillen ontstaan over de methodes van schaalvergroting. En dan maken we ons nog niet eens zorgen over de vraag wanneer de Bitcoin bubbel zal barsten..

Blockchain is een toegevoegde waarde voor bepaalde toepassingen

Access42 ziet de Blockchain technologie, dat onder andere gebruikt wordt door het Bitcoin platform, als toegevoegde waarde voor bepaalde toepassingen. De toegevoegde waarde om Blockchain in te zetten voor een virtuele munteenheid is er ook, bijvoorbeeld in landen waar het lastiger is om een bankrekening te openen of toegang te krijgen tot een bank. Echter wegen de risico’s in de meeste situaties niet op tegen de voordelen.

 

 

No Comments

Post a Comment