Simulated Attacks

Red Teaming

Met een Red Teaming-aanval simuleert Access42 een realistische aanval uitgevoerd door gedreven en professionele hackers. Red Teaming geeft u inzicht in de wijze waarop hackers uw organisatie binnendringen, maar ook in de effectiviteit van uw monitoring en incident response (Purple Teaming). Het doel van een Red Team engagement is om zwakke punten in de beveiliging, processen, en respons van het Blue Team te identificeren en te verbeteren. Red Teaming is bedoeld voor organisaties die al minimaal over een gemiddeld niveau van beveiliging beschikken.

Wat zijn de verschillen met een pentest?

Een pentest en een Red Team engagement zijn beide belangrijke onderdelen van offensieve security, maar ze verschillen in scope, aanpak en doelen.

  1. Doel: Het doel van een Red Team engagement is breder en meer strategisch. Het richt zich niet alleen op het vinden (en exploiteren) van kwetsbaarheden, maar ook op het testen van de algehele beveiligingshouding van een organisatie, inclusief de effectiviteit van detectie- en responsmechanismen. Het simuleert een realistische aanval door te proberen alle mogelijke middelen te benutten om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, applicaties, systemen, netwerken of infrastructuren (on-premise en cloud).
  2. Scope: Red Teaming heeft vaak een bredere scope en is minder beperkt. Het kan de hele organisatie omvatten, inclusief fysieke beveiliging, menselijke factoren, en sociale engineering. Het is vaak minder gestructureerd en meer gericht op het testen van de algehele beveiliging.
  3. Aanpak: Red Teamers gebruiken geavanceerde en vaak onconventionele technieken om toegang te krijgen tot systemen en gegevens. Ze proberen op een creatieve en realistische manier de beveiliging te omzeilen, en kunnen gebruikmaken van sociale engineering, phishing, en andere tactieken en technieken die verder gaan dan alleen technische kwetsbaarheden.
  4. Rapportage: De rapportage van een Red Team engagement is vaak breder en strategischer. Het omvat niet alleen technische kwetsbaarheden, maar ook hoe goed het beveiligingsteam en de processen hebben gereageerd op de aanval. Het kan aanbevelingen doen voor organisatorische en procesverbeteringen.

Terwijl een pentest gericht is op het vinden en rapporteren van specifieke kwetsbaarheden en het beantwoorden van specifieke onderzoeksvragen binnen een gedefinieerde scope, richt Red Teaming zich op het simuleren van een breed scala aan aanvalsmethoden om de algehele beveiligingsreactie en -houding van een organisatie te testen. Specifiek voor DORA voert Access42 Threat Led Penetration Testing uit. Een geavanceerde vorm van simulated attacks.

Stappen Red Teaming

Een Red Team engagement omvat meerdere fasen, elk met specifieke doelen en activiteiten. De exacte stappen kunnen variëren afhankelijk van de organisatie en de aard van de engagement, maar over het algemeen omvatten ze de volgende fases:

  • Voorbereiding en Reconaissance
  • Weaponization
  • Delivery
  • Exploitation
  • Installation
  • Command & Control
  • Actions on Objective
  • Rapportage

Access42 volgt de Cyber Kill Chain van Lockheed Martin.

Cyber Kill Chain

De Kill Chain geeft goed weer op welke wijze een realistische aanval wordt uitgevoerd. De activiteiten die wij uitvoeren variëren van het ethisch hacken van een van uw webapplicaties of netwerkcomponenten en servers, phishing campagnes om wachtwoorden te verkrijgen, tot en met het fysiek binnendringen in uw bedrijfslocaties. De mogelijkheden en gebruikte tactieken worden alleen beperkt door de grenzen van de opdracht.

Elk van deze stappen helpt bij het testen van de veerkracht en effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen van een organisatie tegen een realistische en gesimuleerde aanval.

"Tijdens het begin van de aanval ligt de nadruk met name op passieve en actieve verkenning van de doelwitten en zal de communicatie beperkt zijn. Naarmate de aanval vordert, zal ook de intensiteit van onze communicatie voor afstemming toenemen."

Wat is het resultaat?

Een rapport van een Red Team engagement biedt een gedetailleerd overzicht van de uitgevoerde aanvalssimulatie, de bevindingen en aanbevelingen voor verbeteringen. De inhoud en structuur van zo’n rapport kunnen variëren, maar gemiddeld gezien bevat het de volgende secties:

  • Management samenvatting met beschrijving van het doel en de scope, gevolgd door de hoofdbevindingen en de aanbevelingen;
  • Inleiding met context en achtergrondinformatie met doelstellingen, verwachtingen en scope;
  • Methodologie met beschrijving van de aanpak, gebruikte tools en technieken en randvoorwaarden van de engagement;
  • Bevindingen met het overzicht van de ontdekte kwetsbaarheden, technische details en mogelijke impact. Daarnaast de beschrijving van de toegepaste aanvalsroute.
  • Aanbevelingen op het gebied van mens, proces en techniek (People, Process, Technology)
  • Conclusie met samenvatting van de bevindingen en evaluatie van de response(s) van het interne (‘Blue”) beveiligingsteam op de aanvallen.
  • Bijlage met technische details, gebruikte tools en configuraties.
  • Feedback en verbeterplan met de feedback en opmerkingen van het interne beveiligingsteam over de bevindingen en de engagement. Hierin zit ook een aanzet

voor een Plan van Aanpak (PvA) om de aanbevelingen te implementeren en verbeteringen door te voeren.

Dit rapport helpt de organisatie te begrijpen hoe goed hun beveiligingsmaatregelen en incident response-capaciteiten presteren in een realistische aanvalssituatie, en biedt concrete stappen om de algehele beveiliging te versterken.

Penetration testing

Don't worry

We've got your back.

Female cybersecurity guard protects online privacy and prevent internet service provider or hacker from tracking online activity

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Bel ons op 088 000 2000 of klik hieronder voor meer contactmogelijkheden.